SETMANA DEL VOLUNTARIAT AMBIENTAL A CATALUNYA 2015

Entre els passats 29 de maig i 7 de juny s’han celebrat a Catalunya més de 80 activitats relacionades amb la natura i la protecció del medi ambient, en el marc de la Setmana del Voluntariat Ambiental de Catalunya.. Desenes d’entitats diverses han organitzat activitats on hi han participat moltes persones de manera voluntària. Aquesta setmana d’activitats se celebra aprofitant la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, el 5 de juny, que aquest any tenia un lema molt significatiu desde Nacios Unides: “7.000 milions de somnis. Una sòla Terra. Consumeix amb cura.”. Jo mateix he participat d’aquesta setmana d’activitats juntament amb l’Arboretum de Cabrils, com podeu veure a la foto aportant algunes activitats infantils relacionades amb el mar (i de pas, celebrar també el Dia Mundial dels Oceans, el 8 de juny).

SVAC2015_Arboretum de Cabrils (19)

Però el més important d’aquests dies assenyalats, per a mi, no és tant el gruix d’activitats que s’hi fan sinó que han de ser un gran recordatori. Si ens preocupen el medi ambient o els mars ho hem de demostrar tot l’any amb les nostres accions, no només el dia X o durant la SVAC. Hem de ser conscients que els ciutadans fem feina de formigueta en aquests temes, aportant cadascú el seu granet de sorra que s’afegeix al d’altres ciutadans i al d’entitats que tenen major capacitat de movilització. Només així, sumant, aconseguirem canvis veritables (els ciutadans podem ser un òrgan de pressió a polítics i dirigents) i duradors (els ciutadans hi hem cregut i hi hem lluitat, així que també ens preocuparem de mantenir-ho i millorar-ho).

O sigui, endavant, lluiteu en aquell camp que més us motivi, actueu en conseqüència amb la vostra preocupació. Com deia aquell lema, “Pensa global, actúa local“.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s