CAMPUS GUTENBERG 2015

Com cada any a mitjans de setembre se celebra a Barcelona el Campus Gutenberg de la comunicació i la cultura científica. Aquest any ha canviat la seva ubicació però ha seguit sent un punt de trobada durant dos dies de gent dedicada a la diculgació i la comunicació científica: investigadors i periodistes, sobretot, però també educadors, monitors i aficionats.

Hi ha hagut debats interessantíssims, per exemple, al voltant de la incertesa pròpia de la investigació científica que acaba afectant la nostra vida diària. Us heu parat a pensar mai en com percebem el risc de determinades actituds o fets, segons d’on vinguin? Per què tenim por de que ens instal·lin una antena de telefonia prop de casa però en canvi duem el mòvil a tot arreu ben enganxadet per no perdre’l?

Al campus també s’hi celebren tallers, i activitats de formació. Us comentaré 3 on hi vaig participar. En un d’ells, ens van ensenyar un joc d’ordinador, Malariaspot, a través del qual podem descobrir què és la malària i com es detecta i cura. Voleu ajudar en el projecte? Doncs hi aneu i observeu mostres de laboratori infectades on haureu de detectar els paràsits. Un altre de molt interessant i divertit s’anomenava “Ciencia mamarracha i pop”, amb aquest nom prometia… I sí, vam estar amb en Ricardo Moure, divulgador i monologuista (no deixeu de veure el link), i ens ho vam passar molt bé parlant de formes divertides de divulgar ciència.

I per acabar, jo mateix vaig fer un taller on explicava nocions bàsiques per crear una activitat de divulgació científica per a infants a un grup de 10 investigadors i una periodista. Definir bé els objectius, pensar en una activitat entretinguda i divertida… Tot plegat per divulgar ciència i, amb sort, crear vocació científica!!!

El Campus Gutenberg és una experiència enriquidora i permet fer contactes molt interessants. Si us agrada el tema, prepareu-vos per a l’edició del 2016.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s